Պահքի շրջանում առողջությունը պահպանելու համար անհրաժեշտ է ճիշտ սննդակարգ կազմել, գրել է Doctorpiter-ը։
Սննդաբան Անգելինա Կոմիսարովան մի քանի կարևոր կանոն է առանձնացրել նրանց համար, ովքեր ցանկանում են պահք պահել և իրենց հիանալի զգալ:
Նա նշել է, որ առողջ մենյուի հիմնական պայմանները բազմազանությունն է․ որքան շատ ուտեք տարբեր հացահատիկային մշակաբույսեր, բանջարեղեն, մրգեր և այլ սնունդ, այնքան ավելի շատ սննդանյութեր կստանա ձեր մարմինը:
Մասնագետի խոսքով՝ ձեր սննդակարգը պետք է ներառի հինգ անհրաժեշտ սննդի խմբեր՝ հացահատիկային սնունդ (հացահատիկային ապրանքներ, հացեր, տորթեր, գրանոլա), սպիտակուցներ (հատիկներ, սոյա, ձուկ առանձին օրերին), բանջարեղեն, մրգեր, բուսական յուղեր:
Նա ընդգծել է, որ պահքի ժամանակ պետք է ուշադիր հաշվել ածխաջրերը։
«Սակայն պետք է ավելի ուշադիր լինել ճարպերի հետ։ Ավոկադոն, ընկույզը, հումուսը օգտակար են, բայց չափավոր»,- ասել է նա։