Պահքի շրջանում առողջությունը պահպանելու համար անհրաժեշտ է ճիշտ սննդակարգ կազմել, գրել է Doctorpiter-ը։
Սննդաբան Անգելինա Կոմիսարովան մի քանի կարևոր կանոն է առանձնացրել նրանց համար, ովքեր ցանկանում են պահք պահել և իրենց հիանալի զգալ:
Նա նշել է, որ առողջ մենյուի հիմնական պայմանը բազմազանությունն է․ որքան շատ ուտեք տարբեր հացահատիկային մշակաբույսեր, բանջարեղեն, մրգեր և այլ սնունդ, այնքան ավելի շատ սննդանյութեր կստանա ձեր մարմինը:
Մասնագետի խոսքով՝ սննդակարգը պետք է ներառի հինգ անհրաժեշտ սննդի խումբ՝ հացահատիկային սնունդ (հացահատիկային ապրանքներ, հացեր, տորթեր, գրանոլա), սպիտակուցներ (հատիկներ, սոյա, ձուկ առանձին օրերին), բանջարեղեն, մրգեր, բուսական յուղեր:
Նա ընդգծել է, որ պահքի ժամանակ պետք է ուշադիր հաշվել ածխաջրերը։
«Սակայն պետք է ավելի ուշադիր լինել ճարպերին։ Ավոկադոն, ընկույզը, հումուսն օգտակար են, բայց հարկավոր է օգտագործել չափավոր»,- ասել է նա։